Activiteiten

2011

Het brengen van ontspannend en cultureel entertainment in zorginstellingen van Hillegom en omgeving tot aan Heerhugowaard.
Donaties aan Algemeen Nut Beoogde Instellingen (ANBI), zoals:
Artsen Zonder Grenzen, Nederlandse Hartstichting, Plan Nederland,
Unicef, Stichting Aidsfonds, Nationale Vereniging De Zonnebloem en vele anderen. In het boekjaar 2011 zijn aan in totaal 59 organisaties bijdragen voor financiële ondersteuning gedaan.

2012

Het brengen van ontspannend en cultureel entertainment in zorginstellingen van Hillegom en omgeving tot aan Heerhugowaard.
Donaties aan Algemeen Nut Beoogde Instellingen (ANBI), zoals:
Stichting Liliane Fonds, Pola van der Donck Stichting, Stichting Hartewensen, Unicef, Stichting Geestelijk en Maatschappelijk Welzijn Gehandicapten en vele anderen.
In het boekjaar 2012 zijn aan in totaal 58 organisaties bijdragen voor financiële ondersteuning gedaan.

2013

Na het overlijden van de oprichter en voorzitter van “The Peacock Foundation” de heer J.L. de Pauw   medio 2013, hebben de bestuursleden besloten de activiteiten welke gepland waren doorgang te geven en verdere activiteiten gedurende het jaar 2013 enigszins te bevriezen. Daarbij is er in het jaar 2013 voorrang gegeven aan het project “Panta Rhei”. Dit project diende in 2014 afgerond te worden.

Zie hierover meer in de activiteiten over het jaar 2014.

Het brengen van ontspannend en cultureel entertainment in zorginstellingen van Hillegom en omgeving tot aan Heerhugowaard. Donaties aan Algemeen Nut Beoogde Instellingen (ANBI), zoals:

KWF-Kankerbestrijding, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, Longfonds, Revalidatiefonds, Wereld Natuurfonds, Landschap Noord-Holland en vele anderen.

In het boekjaar 2013 zijn aan in totaal 24 organisaties bijdragen voor financiële ondersteuning gedaan.

2014

Naast het brengen van ontspannend en cultureel entertainment in zorginstellingen van Hillegom en omgeving tot aan Heerhugowaard is in het jaar 2014 het project “Panta Rhei” afgerond.

Panta Rhei

Het project bestaat uit een sculptuur gemaakt door de Haarlemse beeldhouwer Joris August Verdonkschot. Op 10 oktober 2014 werd het kunstwerk, gesitueerd op de rotonde Zeeweg/Brouwerskolkweg en mogelijk gemaakt door “The Peacock Foundation” op initiatief van de vorig jaar overleden oprichter en voorzitter Co de Pauw, in het bijzijn van de burgemeester van Bloemendaal, de bestuursleden van “The Peacock Foundation” en vele genodigden onthuld door Elvira Sweet, gedeputeerde van kunst en cultuur van de provincie Noord-Holland en overgedragen aan de Gemeente Bloemendaal. Hiermee is de droom van Co uitgekomen.

www.bloemendaal.nl . Zoekterm “Panta Rhei”.

Sponsoring Masterpeace2014

Op 21 september 2014, de internationale Dag van de Vrede, traden tijdens Masterpeace in Concert topartiesten uit veertien conflictgebieden zij aan zij op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zij deelden het podium om in dit grootse internationale vredesconcert met elkaar op te roepen tegen gewapend geweld. Vredesbeweging MasterPeace organiseerde op de Dag van de Vrede daarnaast een reeks spraakmakende concerten in meer dan veertig landen. Het optreden in de Ziggo Dome vormde het hart van deze wereldproductie.

www.masterpeace2014.nl

Donaties aan Algemeen Nut Beoogde Instellingen (ANBI), zoals: Ronnie Tober Foundation, Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Natuurmonumenten, Multiple Sclerose Anders, Haarlemse Opera project “Torrentius, de Opera”,

Vereniging Nederlandse Voedselbanken en vele anderen.

2015
Dit jaar heeft de Stichting het beleid van de afgelopen jaren voortgezet. Er werd een zeer groot aantal  muzikale activiteiten in een zestigtal verpleegtehuizen en zorginstellingen in de regio Groot-Kennemerland ondersteund. Bewoners en  zorgmedewerkers genoten daarbij van zowel licht klassieke concerten als van nostalgische muzikale ontspanning, waarbij ook het herkenbare repertoire geboden werd.
Daarbuiten hebben vele ANBI- gerelateerde goede doelen weer een steun-bijdrage ontvangen. Ook zijn er dagtripjes, Zonnebloem-activiteiten en een boottocht voor alzheimer-patiënten ondersteund.

2016

Ook dit jaar heeft de Stichting het beleid van de afgelopen jaren voortgezet. Er werd een groot aantal muzikale activiteiten in een groot aantal zorginstellingen in de regio ondersteund. Daarnaast hebben diverse ANBI’s een donatie mogen ontvangen.

2017

Dit jaar heeft de Stichting getracht het beleid van de afgelopen jaren voort te zetten. Ook het afgelopen jaar was door het tekort aan inkomsten het niet
mogelijk om alle activiteiten te kunnen financieren. Daarnaast speelde het aftreden van een bestuurslid, -waardoor het niet mogelijk was om besluiten te nemen-, de stichting danig parten.